15 Aralık 2017 Cuma

2017-2018 Akademik Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

12 Ekim 2017 Perşembe 17:57 tarihinde eklendi | 244 defa okundu
Üniversitemizde 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının Açılışı,Yüksekokulumuzun da katılımıyla Kültür Merkezinde Alev ALATLI'nın verdiği ilk ders ile başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi 2017- 2018 Eğitim- Öğretim Yılı Alev Alatlı’nın “21. Yüzyılda Türkiye Cumhuriyetinin Baş Etmesi Gereken Sorunlar” konulu konferansı ile başladı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’ne telekonferans yoluyla bağlanan Alatlı, kendinden emin, güvenli insanların ülkesi olan Türkiye’nin hiç yıkılmayan, dünyayı okuması gerektiği gibi okuyanların ülkesi olduğunu vurguladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, eserleriyle ülke insanlarını aydınlatan, batıya, doğuya, insanlığa ilham veren ekonomist düşünür ve yazar Alev Alatlı’yı üniversitemizde dinleyecek olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Alatlı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Çarıkçı, “İslam, Türk edebiyatıyla ilgili önemli bir düşünür olan Sayın Alatlı, eğitim konusunda da bana ışık veren bir insan. O sadece bir entelektüel değil eğitim konusunda da önemli görüşleri olan, geleceğe ve tarihe ilişkin çok değerli sözleri bulunan bir insandır.” diye konuştu.

SDÜ’de ülkemizin gündemine uygun olan bir konunun ele alınacağını da sözlerine ekleyen Sayın Rektörümüz, “Türkiye’nin dünyaya bir mesaj vermeye çalıştığının farkındayız. Geleceğimiz parlak. Ülkemizi daha ileriye taşımada siz gençlere çok önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

IMYO Yönetiminin de katıldığı konferansta pek çok değerli bilgiye yer veren Alatlı, Birleşmiş Milletlerin tüm çocukların eğitim, yeterli beslenme, barınma ve diğer temel ihtiyaçlara olan erişimini birer hak sayan “Çocuk Hakları Sözleşmesi”ni sadece Güney Sudan ve ABD’nin imzalamadığını söyledi ve ekledi: “İyilik ve umut 21. Yüzyılın hedefleri arasında gibi görünmüyor. Kötülüğün ne denli sinsi ve kurnaz olduğunu unutmuşuz. Dünyanın iyiliği için yaşatılması gereken bir millet varsa o da biziz. Kul hakkı bize özgüdür. Batı bu kavramı bilmez. Varsın yedi düven üzerimize gelsin, yine de bizi yıkamazlar. Biz ne müttefikler gördük zaten yoktular. Bu dünyanın bir ayet olduğunu unutmamalıyız. Türkiye,  dünyayı okuması gerektiği gibi okuyanların ülkesidir. Türkiye, caydırıcı olmak zorundadır. En büyük günah, birbirimize kayıtsız kalmamızdır.” sözleriyle konferansa damga vurdu.

Eğitimin öneminde de değinen Alatlı, eğitimin keyfe keder bir uğraş olmadığını vurgulayarak “Bilgiyi birbirimize aktarmak ile mükellefiz. Eğitim boşlukta tekerrür etmez. Toplum ne ise eğitim odur. Eğitim sistemini “akıl”, “ahlak”, “adalet” ve “adap” kavramları üzerine kuralım. Zaman, geceyi gündüze katma zamanıdır.” mesajını verdi.