30 Nisan 2017 Pazar

Okulumuzun 40. Yıl Etkinlikleri kapsamında

03 Mart 2016 Perşembe 15:47 tarihinde eklendi | 1061 defa okundu

Okulumuzun 40. Yıl Etkinlikleri kapsamında 1-7 Mart Muhasebeciler haftası münasebetiyle 1 Mart 2016 Salı günü Hafız İbrahim Demiralay Anfisinde Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zafer BÜYÜKNOHUTÇU ve Isparta MYO Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hasan ŞENOL tarafından “Güncel Gelişmelerin Muhasebe Mesleğine Etkileri” isimli bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.

Söyleşide; Muhasebe mesleğinin kayıt tutmaktan öte mali müşavirliğe yöneldiği mesleğin gelecek yıllarında Denetim ve denetçilik kavramlarının önem kazanacağı bir sürece girildiği,  Mükellefler ile Muhasebe Meslek mensuplarının karşılıklı birbirlerinden  beklentilerinin neler olduğu hakkında bilgiler verilmiştir. Muhasebe Meslek mensuplarının mesleğini icra ederken karşılaştıkları problemler, meslek mensupları arasında haksız rekabetin olmaması ve karşılaşılan meslek etiği ihlallerinin neler olduğu, bilgi teknolojilerinde meydana gelen değişimlerin muhasebe mesleğine yansımaları ( E-Beyanname, e-bildirge, e-fatura, e-defter, e-arşiv ) konularında bilgi verildikten sonra MYO öğrencilerine staj yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Söyleşinin sonunda Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zafer BÜYÜKNOHUTÇU’ya hediye takdim edilmiştir.