18 Ekim 2017 Çarşamba

Aşçılık

34952 defa okundu

İKRAM HİZMETLERİ PROGRAMI

PROGRAM TANITIMI

            Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü içerisinde yer alan program gelenekselden günümüze uzanan mutfak çeşitleri ile güncel yiyecek-içecek sektörün ihtiyacına cevap verebilecek mutfakları konu almaktadır. Dersler de tüm dünya mutfaklarının temel bilgileri ile yeni tatları uygulamalı olarak işlenmektedir. Aşçılık programı dersleri %70 uygulamalı olarak verilmektedir. Derslerle ilgili genel tüketim giderleri üniversite tarafından karşılanmaktadır. Pratik dersler her öğrenciye özel uygulama laboratuvarlarında öğretim görevlilerinin uygulamalı anlatımları ile gerçekleşmektedir. Akademik ders süreçlerinin bazıları konusunda uzman, deneyimli ve sektör tarafından tanınmış misafir aşçılar ile uygulamalı olarak güçlendirilmektedir. Öğrenciler üretim derslerine mutfak koşullarına uygun kılık ve kıyafet ile girmektedir. Genç aşçıların uzmanlaşacağı alanları belirlemelerine yardımcı olacak panel ve konferanslarla öğrencilerimizin bakış açılarına katkı sağlamak hedeflenmektedir. Program süresince gıda ile ilgili güncel fuarlara katılım sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin uluslararası ve ulusal vitrini olarak kendini ispatlayacağı gastronomi yarışmalarına üniversite desteği ile katılım sağlanmaktadır. Öğrenim süresi dört yarıyıldır. Zorunlu 60 iş günü staj bulunmaktadır .Staj süresince sosyal güvenlik hakları üniversite tarafından sağlanmaktadır. Öğrenim süresince öğrenciler okulda aldıkları eğitimlerini SDÜ uygulama otellerinde pekiştirmektedir. Öğrenim süresi sonunda mezun olan öğrencilere “Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programından mezun olmuştur .”diploması verilir.

PROGRAMIN AMACI

            Yiyecek üretim sektörünün ihtiyacı olan güncel bilgilerle donatılmış, yeterli bilimsel ve teknolojik altyapıya sahip kalifiye meslek elemanı yetiştirmek programın öncelikli hedefidir. Bu hedef doğrultusunda yenilikçi, evrensel düşünebilen, mesleki bilgi ve beceriye sahip özgüvenli bireyleri sektöre kazandırmak amaçlanmaktadır. Verilen eğitimlerle öğrencilerin gıda güvenliği, güvenli gıda üretimi, endüstriyel yiyecek üretimi ve sunumu, profesyonel gıda yönetimi ve etik kurallara uygun çalışma prensipleri edinilmesine çalışılır.

PROGRAM ÇALIŞMA ALANLARI

            Mezun olan veya öğrenim gören öğrenciler aşağıda belirtilen sektör dallarında çalışma imkanı bulabilirler.

Otel İşletmeleri

Yiyecek-İçecek İşletmeleri

Hızlı ve Yavaş Gıda Tüketim Hizmeti Sunan İşletmeler

Banket ve Ziyafet Hizmeti Sunan İşletmeler

Havayolu İşletmeleri

Catering İşletmeleri

ÖN LİSANS   SONRASI EĞİTİM

            Önlisans eğitimini tamamlayan öğrenciler eğitim hayatına isterlerse aşağıdaki bölümlerle devam edebilirler;

Gastronomi

Mutfak Sanatları Yönetimi

Beslenme ve Diyetetik

Aile ve Tüketici Bilimleri